Vårt arbeid

Her finner du alt vårt arbeid og alt andre skriver om oss. Vi jobber kontinuerlig med å produsere nytt innhold, blant annet notater, høringsinnspill, kronikker og debattinnlegg.

03

Medieomtale

03

Medieomtale

Året da KI vant Nobelprisene

Først publisert:
Abels tårn
|
11.10.2024

Seniorrådgiver Sigrid Bratlie kommenterer nobelprisen i kjemi og i medisin (som begge egentlig går til molekylærbiologi!) i Abels tårn spesial om årets Nobelpriser.

Tore Renberg kritiserer Digitaliseringsministerns holdning til KI-sikkerhet

Først publisert:
Aftenposten
|
30.9.2024

Tore Renberg kritiserer digitaliseringsministerens svar til fagsjef Aksel Braanen Sterri på Dagsnytt 18 den 26.09. Tung svarer: «Jeg tror ikke på dommedagsscenarioene.» - "Merk hvilket ord hun bruker: «Tror.» Som Braanen Sterri sa: Sånn kan vi ikke holde på. Vi kan ikke basere den største revolusjonen i moderne tid på tro. Det har folk forsøkt før. For hva er tro? Tro er følelser. Og menneskene i samfunnet er ikke eksperter, de er følelsesklumper. Det skal de få lov til å være. Det er den styrende parten som ikke har lov til å styre etter følelser."

Fagsjef Aksel Braanen Sterri kommenterer regjeringens nye digitaliseringsstategi i Dagsnytt 18

Først publisert:
Dagsnytt 18
|
26.9.2024

Fagsjef Aksel Braanen Sterri kommenterer og diskuterer regjeringens nye digitaliseringsstategi med Digitaliseringsminister Karianne Tung i Dagsnytt 18. Sterri etterlyser at Digitaliseringsstrategien lytter til de ledende forskerne på KI og tar på alvor de mulige alvorlige truslene fra KI.

Professorer om oljens klimaeffekt: – Norge har et visst moralsk ansvar

Først publisert:
E24
|
25.9.2024

E24 skriver om det nye forslaget, og det tilhørende arrangementet av Langsikt og Samfunnsøkonomene, lagt fram av Steinar Holden og Michael Hoel i den nyeste utgaven av Samfunnsøkonomen. Forslaget innebærer en klimaavgift på olje som skal brukes til å finansiere klimainvesteringer i utviklingsland.

Daglig leder Eirik Mofoss i Dagsnytt 18 om å kutte i elbil-subsidier

Først publisert:
Dagsnytt 18
|
10.9.2024

Eirik Mofoss stilte på Dagsnytt 18 for å debattere forslaget han og Aksel Braanen Sterri har lagt frem: Å kutte elbil-subsidiene og heller bruke pengene på mer effektive klimakutt i utlandet. Statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Sigrun Aasland, mener forslaget er gammeldags, siden vi trenger så store kutt i dag at vi må omstille på alle fronter. Se hele debatten mellom Eirik og statssekretæren på NRK.

Daglig leder Eirik Mofoss snakker om norsk bistand i Tanzania på 198 land-podcast

Først publisert:
198 land
|
2.9.2024

Daglig leder Eirik gjestet geografipodcasten 198 land med Einar Tørnquist for å snakke om Tanzania, landet han har bodd noen måneder i og som har mottatt mest norsk bistand. Det ble til en gratis og åpen temaepisode om bistand i tillegg til to vanlige episoder hos Podimo.

Seniorrådgiver Sigrid Bratlie diskuterer lablekkasje-teorien i Dagsnytt 18

Først publisert:
Dagsnytt 18
|
30.8.2024

Seniorrådgiver Sigrid Bratlie møter Rein Aasland, professor i mikrobiologi ved UiO, og Minerva-redaktør Nils August Andresen til debatt om muligheten for at en lablekkasje startet koronapandemien.

Feil om regjeringens klimafinansiering

Først publisert:
DN
|
29.8.2024

Utviklingsminister Tvinnereim svarer på daglig leder Eirik Mofoss sin kronikk i DN der han kritiserer regjeringen for å trikse med tall når de beskriver Norges klimafinansiering.

Klager inn norsk GMO-forbud til EU

Først publisert:
Nationen
|
28.8.2024

Genteknologi-ekspert Sigrid Bratlie klager inn Norges importforbud av genmodifisert mais og raps til EUs kontrollorgan ESA, fordi hun mener det strider mot EØS-reglene. Jussprofessor Hans Petter Graver tror Norge kan måtte oppheve importforbudet.

Behovet for dissidenter

Først publisert:
E24
|
26.8.2024

Torbjørn Røe Isaksen skriver i E24 om hvor viktig det er med dissens i et samfunn, og fremhever Langsikts notat om lab-lekkasje-hypotesen (https://www.langsikt.no/publikasjoner/lablekkasje) samt VG-saken om samme tema (https://www.vg.no/nyheter/i/OooK9w/kan-bli-tidenes-stoerste-skandale), der seniorrådgiver Sigrid Bratlie er intervjuet, som et viktig eksempel.