Vårt arbeid

Her finner du alt vårt arbeid og alt andre skriver om oss. Vi jobber kontinuerlig med å produsere nytt innhold, blant annet notater, høringsinnspill, kronikker og debattinnlegg.

03

Medieomtale

03

Medieomtale

Onsdagsdebatt: Bistand med Bismak

Først publisert:
YouTube: Studentersamfundet i Trondhjem
|
13.11.2024

Studentersamfundet i Trondhjem tar opp debatten om Norges bistandsprioriteringer på denne ukens onsdagsdebatt. I panelet: Bjørg Sandkjær (Sp), statssekretær til utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim; Eirik Mofoss, daglig leder i Langsikt og Maria Lie Jordheim, nestleder i SAIH.

Alle danser rundt gullkalven – det norske oljefondet

Først publisert:
Nettavisen
|
13.11.2024

Nettavisen har skrevet kommentar til NRKs Debatten den 13. november, som diskuterte pengestøtte til Ukraina gitt oljefondets økte verdi som følge av krigen. Blant gjestene var daglig leder Eirik Mofoss, som argumenterte for at vi også bør gi økt bistand til land i sør som er særlig rammet av krigens ringvirkninger.

Vil endre norsk bistand – fra utsiden

Først publisert:
Panorama Nyheter
|
13.11.2024

Langsikts bistandsteam Eirik Mofoss, Jon Lomøy og Cindy Robles er intervjuet i Panorama om sitt arbeid på bistandsfeltet.

Framtidspanelet: 40 000 nordmenn får SMS i dag

Først publisert:
Børsen.no - Dagbladet
|
13.11.2024

Onsdag 13. november mottar 40 000 innbyggere over hele landet en SMS-invitasjon til å delta i et lotteri. Gevinsten er ikke penger, men hva vi skal bruke dem på. Artikkel om Framtidspanelet (der Langsikt er blant initiativtakerne) hos Dagbladet.

Eirik Mofoss i NRKs Debatten om Ukraina-støtte og norsk superprofitt

Først publisert:
NRK Debatten
|
12.11.2024

Daglig leder Eirik Mofoss møtte politikerne Ine Eriksen Søreide og Guri Melby og flere i debatt i NRK Debatten om hvorvidt Norge bør gi mer støtte til Ukraina, og eventuelt flere andre tiltak. Mofoss argumenterte for at vi også bør gi økt bistand til land i sør som er særlig rammet av krigens ringvirkninger, og at det blir feil om Norge skal beholde den uforskyldte krigsprofitten selv.

Setter ned folkepanel

Først publisert:
Klassekampen
|
9.11.2024

Framtidspanelet – et nytt nasjonalt folkepanel som skal samle et representativt utvalg av befolkningen for å drøfte temaer rundt Norges fremtid – er omtalt av Klassekampen. Langsikt er en av sju sivilsamfunnsorganisasjoner som har initiert panelet. Se mer om Framtidspanelet under "Publikasjoner".

Hva skal vi bruke formuen vår til? 66 vanlige nordmenn skal gi oss svaret

Først publisert:
Dagsavisen
|
8.11.2024

Dagsavisen skriver om Framtidspanelet, et kommende folkepanel som Langsikt og andre organisasjoner har tatt initiativ til: Snart vil 40 000 tilfeldig utvalgte nordmenn få muligheten til å bli med i «Framtidspanelet», som skal komme med anbefalinger om hvordan Norges rikdom bør brukes på best mulig måte.

Stoltenberg-utvalgets svar til Aftenpostens lederinnlegg

Først publisert:
Aftenposten
|
8.11.2024

Camilla Stoltenberg, Bent Høie og Otter Mæstad fra Stoltenberg-utvalget på global helse svarer på Aftenpostens lederartikkel fra 5. november. De begrunner hvorfor de foreslår et større budsjett til global helse, og viktigheten av en verden med bedre folkehelse, mindre fattigdom og redusert ulikhet, både for solidaritet, men også for Norges egeninteresse.

Lederinnlegg i Aftenposten om Stoltenberg-utvalget

Først publisert:
Aftenposten
|
5.11.2024

På lederplass tirsdag 5. november, skriver Aftenposten at de er skeptiske til om Stoltenberg-utvalget for global helse sin anbefaling om øking av bistandsbudsjettet over 1% av BNI er veien å gå. Samtidig understreker de viktigheten av andre forslag fra utvalget, som å øke støtten til kostnadseffektive tiltak og å øke andelen av bistandsbudsjettet som går til helsetiltak.

Intervju med Stoltenberg, Sandkjær, Høie og Vestre etter rapportlansering

Først publisert:
NRK Nyhetsmorgen
|
4.11.2024

NRK Nyhetsmorgen dekker ekspertutvalget på global helse, der Langsikt har vært blant oppdragsgiverne (15:52). De intervjuer også leder av utvalget, Camilla Stoltenberg, om hvordan Norges strategi på global helse bør være de neste årene for å bidra til en halvering av for tidlig død innen 2050 (16:59). Senere i sendingen (34:49) intervjues også statssekretær for utviklingsministeren, Bjørg Sandkjær, statsforvalter og tidligere helseminister Bent Høie, og helseminister, Jan Christian Vestre.